Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP.

Nampaknya masalah sudah semakin besar. Presiden KPOPers macam aku kena masuk campur sebelum ayuni pakat bunuh diri ke apa ke.. aku bukan apa.. ayuni neh sebenarnya duduk di malaysia, bukan duduk di palestine. Kalau dia duduk di palestine confirm dia haktuihkan diri dia balik sebab nak buang kerakyatan demi ;

1. Orang bukan islam.

2. Artis kpop yang mana ayuni beli macam2 dari mereka dan mereka gunakan duit itu untuk cantikkan diri mereka, kayakan diri mereka, hidup mewah, enjoy life mereka, dan dating dengan makwe pakwe mereka. So ayuni dapat apa ek? Tah. Buang kerakyatan dan kena kutuk di laman sosial kot?

3. Perbuatan yang sia2 dan satusen tak dapat pahala. Bahkan mengundang dosa sebab perbuatan ayuni mendatangkan fitnah kepada remaja muslim konon nya remaja muslim malaysia fanatik hiburan, fanatik kpop dan fanatik segala2nya mengenai perkara sementara tetapi tidak pula begitu bila ia melibatkan islam dan kerja2 amal dan perkara2 yang mendatangkan faedah kepada rakyat malaysia khususnya. 

Contohnya kalau ko tanya ayuni pasal lynas.. haram dia tahu. Haram dia tahu ada rakyat malaysia mati tak makan, rakyat malaysia tertindas sebab kena naya, kena fitnah, kena bunuh, dan kena macam2 lagi disebabkan sikap orang2 kaya, orang2 atasan dan ahli2 politik. Dia fikir hiburan dan fanatik kpop je.. aku tak tuduh. Aku letakkan bukti selaras dengan apa yang aku faham ;




Ayuni sebenarnya marah. Ya, marah sebab artis kpop kena baling dengan sampah dan di booo ketika buat persembahan di acara shoutaward malam tadi. Baca luahan ayuni kat bawah neh hah ;






Tindakan mereka booo artis kpop tue aku tak nampak kenapa ia salah. Kalau baling sampah pula ia boleh jadi betul dan boleh jadi salah. Ikut la pandangan masing2. Sebenarnya anti kpop wujud disebabkan fanatik kpopers macam korang wujud. 

Kalau korang bersederhana dalam menyatakan sokongan, aku tak fikir haters akan wujud. Tindakan korang yang over dalam menyatakan sokongan melahirkan kebencian orang ramai. Ini hakikat.

So salahkan diri sendiri.

Kalau ko tanya aku, ya aku juga tidak bersetuju melayani tetamu seperti itu. Tetapi aku suka mendengar penjelasan dari kesemua pihak sebelum menyimpulkan sesuatu. Tetapi, sebenci mana pun ayuni terhadap tindakan segilintir malaysians kepada artis korean kesayangan dia.. apa kena mengena dengan malaysia pula?

Itukan tindakan segilintir orang. Kenapa taknak buang kerakyatan malaysia time pendemo bersih kena bantai dengan polis ? Kenapa taknak buang kerakyatan malaysia ketika rakyat dizalimi? Kenapa taknak buang kerakyatan malaysia bila ada orang murtad disebabkan karenah biokrasi pusat zakat? Kenapa mesti buang kerakyatan malaysia bila ia babitkan artis korea yang bukan islam yang mana tempatnya ayuni dan umat islam sudah jelas di mana sebab ayuni belajar islam kan?

Ayuni, sudah la tue. Amek Alquran. Buka. Baca. Ingat Allah swt. Cari pesanan Nabi Muhammad saw sebelum baginda wafat. Baca betul2. Then fikirkan. Kita boleh minat. Presiden kpopers juga minat kpop. Tapi cukup sekadar minat. Fanatik, takmo. Fanatik dalam apa2 perkara sehingga menyebabkan kita lalai, ia tetap salah. Even minat maher zain sekalipun, kalau fanatik keterlaluan, ia tetap salah. Cukup, sedang2 sudah.

Apa? Blog eh gosip juga ahli neraka sibuk nak nasihatkan ayuni konon? Betul. Walaupun tempat aku di neraka sekalipun aku tetap takmo ayuni ke neraka. Inilah kasih sayang presiden kpopers kepada ayuni. Biar aku di neraka pun aku tetap takmo ayuni terheret seperti aku. 

Bai.
Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP. Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP. Reviewed by Unknown on Saturday, November 24, 2012 Rating: 5

137 comments:

Anonymous said...

aku ade kt Shout! Awards semalam & yes, dorang kena booo (boo panjang & boo pendek) :p

and yes, crowd baling something, tapi bukan sampah la, masa entry gate, organizer bagi free gift (poncho*in case of rain* & kipas) benda tu yg dorang balik..tapi bukanla kena pun.

aku bukan anti kpop tapi just music dorang bukan jiwa aku.kteorang datang nak enjoy local music scene dalam konsert skala besar, but why on earth organizer jemput artis luar??

apepun, vixx & nu'est mmg patut kena boo sbb bukan best pun! hahahaha

Anonymous said...

opss, baling bukan balik ye..typo T___T

lunia_luvgud said...

nak buang nationality and nak jadik org korea?
kaji dulu dik korea tu macammana.ak pon minat korea ni smapai tahap nak cakap korea,nak tggal kat korea and bagai.dik, syukur kita duk kat malaysia ni. bagi ak, kita melayu ssh nak adapt dgn budaya diorg.nasihat ak nak cinta sesuatu negara jgn kita kaji mnda seronok je.tolong kaji the bad part of korea as well. suicidal, plastic surgery, discrimination in looks. ko kena kaji suma tu dik.

Muhammad Ridzuan said...

Jangan fanatik n over2 k..

Anonymous said...

Xelok juga kita melayan tetamu mcm tu...xkira dari korea ka mana2 negara. Ini menunjukkan budi bahasa rakyat kita....Satu lagi xperlulah memalukan orang lain dengan membuat post mcm ni...Itu minat dia terpulanglah kt dia.Setiap dari kita ada minat sendiri...Jangan dapat dosa free jaga tepi kain orang.

Anonymous said...

serabut tengok orang gile korea nie.. nak belajar bahasa korea la ape la.. bahasa melayu pun tunggang langgang.. english pun broken.. jawi pun ntah tau ke x.. arab lagi laa jangan tanya.. jem2.. apa nak jadi.. =_='

Anonymous said...

LOL ANONYMOUSE 9:32.. kwkkwkw, ni yang buat ABam Ibrahiman Alimustam marah.. x bangga jadi melayu.. hak tui, korea konon, mak melayu, apak melayu tetib a ko korean? lolz my arse.. ke anak ang-tuttttt-t .. hahahaha kpoppers my arse, lick my arse la sis, budi bahasa my arse, dan segalanya my arse! korea budi bahasa mende, lolz, sesama depa pun bepecah 2 negara, kwkwkkwkw.. again, lick, my arse

Anonymous said...

Asal gelabah sangat minah ni??

Anonymous said...

this is too childish..kite xyah nk kutuk sgt bdk ni..dia trlalu muda untuk menilai ape yg baik mahupun buruk..kite yg tua ni kne la bmbing dia blik ke jln yg btl..btw..klu dia xnk jd rakyat malaysia..mohon beliau patahkan IC dan buang surat beranak dia..that all i to say for now..

anything problem with my speech? just IM me at FB/theunkowns

CikMai said...

haha. apa2pun mai setuju pendapat awak.

Anonymous said...

Jangan kebudak budakan dik. Ini semua duniawi je. Nak minat boleh. Tp jgn over sgt. Benda ni xbwak ke mati ye dik. Lagi satu dik. Jgn la smpai nk salahkan rkyt malaysia bagai. N jgn la ckp nak kluar malaysia la apa la. Dikk. Kau tu dah tnggl brpe lama kt malaysia. Ni la tmpt kau tnggal. Tmpt kau lahir. Jgn dsbbkan kpop bagai ni ko nk ckp ko bukan rkyt msia. Okay?? Dah la tu cukup2 la okay. :) setakat benda remeh temeh mcm ni. Xyh la nak take serious. Benda boleh settle. But kau mesti kene mnx maaf dengan rkyt msia lagi. Kau tu kck lgi dik :) pk2 la sikit salam :)

Anonymous said...

aku tak suka bila orang anti-govn bagi pendapat , sorry admin

Anonymous said...

baik layan UAI dari kpoop...kpoppers oh kpoppers,alangkah bgusnye kalo korang bleh tgk artis kpop sblom makeup/pembedahan plastik...

Anonymous said...

Cik ayuni, sila beredar dari negara Malaysia ini kalau tak mengaku warganegara. Minat kpop tak salah, tapi yang salahnya adalah kau ckp "MALAYSIA TU APA, MAKANAN EA?" mcm fuck je aku baca ayat tu. pergi mampus la kau.

Anonymous said...

nak bagi contoh pon xyah campurkan isu politik.poyo budak ni

Anonymous said...

mungkin dy marah sangat sampai xberfikir sebelum bercakap,, #kemarahan itu hasutan syaitan

Anonymous said...

I xberpihak mne2... Tp rakyat malaysia pown kne laa jge adab.. Jap gi dia balik korea kutuk2 Malaysia,, nk cari gadoh pown agak laa, kan?! Ermm.. Tp for majlis mcm nie,, xpayah jemput artiss luar pown xpea kowt.. Artiss kiterr pown oke wat?? At least, dia orang nyanyi lagu melayu,, kiter paham laa jugak.. Tp biasa laa.. Mmg bdk pompuan tgh gilerr kecomelan korean. Tp plastik jup tuuu.. Drpd nak buang krakyatan sbb bnde nie,, mcm merepek jup.. Baik jd rakyat palestin okey gak... Mati syahid dlm tgn laa..

Anonymous said...

haishh,,, remaja~~~ minat sumthing tu tayh laa nk fanatik2 sgt,,, mcm org takde agama,, agama pun tak ngajar suh fanatik2 nie,,, remaja~~~

nathan. kim said...

kite kne la hormat tetamu luar jgak.mgkin organizer tu sje jer jemput artis luar.maybe utk increases viewer.si ayuni ha,memalukan saja bagi peminat k-pop,orang lain pun mnat gak k-pop nieyh,tapi x de la sampai nk buang kerakyatan.blahla kau,aku pun x nak ade warganegara malaysia mcm kau ni -,-

Anonymous said...

budak2..hmmm..bia la..dlu aq kcik2 nk g jepun..nk jd power rangers..haa..tp kcik2 dlu la

Anonymous said...

first of all, anti kpop wujud kerana adanya fanatik kpop? bullshit. diri kita ni sendiri ada orang suka dan ada orang yang tak suka. jadi kita salahkan orang yang suka kita tu sebab dorglah orang lain tak suka kita. tak kan?

2nd of all, aku pon tak suka adik aku dok perabih duit beli kpop merchandise lah, album la, tket mahal2 lah. tapi bila pk balik, tu duit dia, and minat dia, aku pon ada minat aku sendiri y aku dok perabih duit untuk tu. korang ada salahkan tak orang2 yang minat kumpul designer bag, branded bag y spend beribu2 untuk bag2 y dia beli y mana akhirnya duit2 tu mengkayakan designer dan company2 bag tersebut. dorg dok g spa, melancong guna duit y dorg dapat hasil dari jualan bag. tapi did u complain about those people who spend for it?

3rd of all, kalau korg tak puas hati kpop datang perform kat event malaysia buat, aku rasa baik korg g boo and baling benda kat organizer. sebab rasanya kalau organizer tak jemput kpop tu datang perform takdanya kpop tu nak melutut merayu kat organizer suh bagi dorg perform kat shout award tu.

4th of all, kpop tu datang nak cari duit. dia jadi singer ke actor/ actress ke, sebab nak cari duit. jadi fenomena kpop ni bukan salah dorg. cuba kalau yuna y nak cari duit kat us tu kena boo, kena baling barang oleh orang2 us, korg marah tak? padahal bukan salah yuna g cari duit kat us kan?

5th of all, bila sesuatu tu salah, penjelasan panjang lebar korg bagi pon tettap salah. melayan orang luar y hanya nak cari duit dengan cara yang tak bertamadun, tu kalau ada penjelasan disebalik perbuatan tu, perbuatan tu boleh dispesifikasikan sebagai tak salah? jadi, kalau ada orang mencuri atas sebab dia lapar sepuluh hari tak makan jadi senang2la perbuatan mencuri tu terus jadi tak salah?

last but not least, cik ayuni tu mmg salah la kan sbb emosi sangat. itu salah ayuni kepada malaysian sekalian. menyamakan semua malaysian adalah sama. tak mengenang apa yang dia dah dapat sepanjang dia dibesarkan kat malaysia. tapi, tu hak dia nak tukar nationality. sedangkan murtad pon kita tak dapat nak benteras. y baiknya kita nasihat dia, bukan bash dia mcm ni. apala korg dapat pon. setakat puaskan hati korang. jadi maknanya korg samala mcm dia bercakap bedasarkan emosi dan untuk puaskan hati.

bukan peminat kpop tapi rakyat malaysia prihatin

Anonymous said...

cari publisiti.

Anonymous said...

Tl:dr

Syuk Propa said...

korg minat Running Man x? cmne jae suk nak dtg ni, jgn la jd cm ni please.

nor amirah said...

budak mcm gini hempukk aje

Anonymous said...

Banyak nya seriously dia :3

fatwa haziqah said...

saya pun minat dgn korea tp x lah sampai buang kerakyatan.:)) SAYA ANAK MALAYSIA.SAYANG MALAYSIA .saya hidup aman walaupun bnyak masalah dikalangan rakyat .kerana itulah semangat negara malaysia yang berbilang kaum ini dengan "1 MALAYSIA" kita pun boleh jugak maju mcm negara2 lain walaupun ia memerlukan bnyak halangan dan rintangan.malaysia the best for me.im proud of malaysia :D #TAKENOTE

Anonymous said...

alahai merepeknye semua neh . dunia akhir zaman nak tengok umat islam berpecah belah . banyak kan bertaubat

Anonymous said...

bodohnyeeee.buat aku brtmbah2 bnci kpop.kpop sumer palsu.dri muke badan rambut.sumer palsu

Anonymous said...

Yang menulis post ini pun kena fikir dalam-dalam... Niat menulis post ni ikhlas nak bagi kesedaran kerana Allah atau nak aibkan budak ni? Kalau pun niat betul2 ikhlas nak nasihat, cara nak tegur memang tak sesuai. Bukan ke Imam Syafi'e ada nasihat:

"To admonish your brother in private is to advise him and improve him. But to admonish him publicly is to disgrace and shame him."

Si penulis who supposed to know better yang patutnya reflect diri. Biasala orang minat sesuatu, berhabisan untuk minat diorang. Tak kpop, pimp motor/kereta la, designer shoes ngan handbag, etc. Tak kpop, drama melayu/indon yang melalaikan dgn pelakon yang sedia ISLAM tapi pakaian + akhlak macam bukan islam. Tak kpop, lady gaga, lmfao, jLo, rihanna dan sebagainya.
Ayuni tu budak je lagi la...

Aisyahhhhh said...

Dy hangin la tuhhh. Tp tk yah ar bt malu dy, bt famous dy. Ap dy kata ad btulny. Kerana nila setitik habis susu sebelanga. Dy tknk Malaysia dpt nama y bsuk. Cma sikit je ksalahan dy iaitu tang dy bkan Malaysia. Tu salah sama skali.

Anonymous said...

aku rasa budak kecik masih mentah lagi....
Dia kata dia sudah buang warganegara Malaysia semata-mata nak jadi warga South Korea?...Dia memang PeniPuuuuuuuu no1 kepada rakyat Malaysia..Hhhhhhhhhhhaaaaaaaa tuuuuuiiiiiiiiii..
Dia ingat orang negara Korea tue senang2 mcm makan kimchi ke nak terima dia yang otak 3 suku nak jadi rakyatnya? Eleh, makan minum, entah2 spender dia pun mak bapak dia tanggung ada hati mau jadi citizen South Korea... Aku rasa kalu dia nak jadi sangat rakyat korea tue, meh kita hantar aje budak senget nie ke North Korea... Korea jugak... biar dia tahu macam mana "Syok"nya kalu negara sendiri x di hargai.....Padan muka!!!

sunny avee said...

alaa bnda simple je nh.. budak nh klu yek pn ske sgt kpop xpyah lh smpai nk buang kerakyatan bagai.aq pn layan kpop gak,tp xlah smpai gile mcm bdak nh.sengal pnye bdak.hambe Allah yg baling2 2 pun satu..klu Yek pn xske xpyah lh nk baling2 brg segale..last2 bnde kecik mcm nh jd besa.. ==' dunie2..

#dont forget pray for Gaza

Anonymous said...

lawak xD

Roo Lee said...

Obviously that was rude , sape pown hamba Allah yg boo dan baling bende dkt VIXX and Nu'est tu mmg x patut la . If ko da x suke sgt kat diorang atleast appreciate lah diorang punye music , or better diam je , yg ayuni ni pown sampai nk buang kerakyatan ni apehal ? Yes , aq pon marah bile dengar pasal nie , tapi kau tu dah terOver okayy , sorry to say but that was stupid thing to do ayuni .

Anonymous said...

Memang tak pandai bersyukur langsung. Padahal malaysia ni negara yang aman. Bebas. Kalau nak duduk sangat kat korea tu, duduklah sana. Jangan lagi tinggal kat malaysia. Orang malaysia pun tak inginlah ada orang macam tu -.- foodlah sgt. Tak pandai beza sudah makanan dengan negara. Sungguh menyedihkan.

Anonymous said...

Assalamualaikum....
Beginilah...budak ini sepatutnya mula muhasabah diri tu banyak2 yaa...syukurlah dik sebab dilahirkan di negara Malaysia nie. Rujuk balik agama Islam kita yang suci ini, Rasulullah S.A.W x suruh kita memuji dan memuja orang yang tidak mengamalkan ajaran islam yang jelas2 mereka tidak beriman kepada Allah, jngan jadi terlalu fanatik atau giler sngat terhadap mereka sehingga membuang kerakyatan. Istighfar banyak2. Fikir balik pasal kerakyatan adik tu. Bukan senang tau nk jadi rakyat Malaysia yg bertuah nie. kita tidak dilarang untuk menyukai sesuatu atau seseorang itu tapi tidaklah sehingga membuang akal fikiran kita yg waras ini.Renungkanlah dan selamat membaca.

Anonymous said...

kepada ayuni,please la jangan terlalu fanatik sampai nak buang diri dari malaysia.hari ni buang dari malaysia,aku takut one day kau tengok ceramah agama & ustaz tu kutuk artis KPOP tiba-tiba kau nak buang diri kau dari agama pulak.nak marah tu tak payah la beriya sangat.kau melebih kan artis luar buat apa dik?kau dapat apa?diaorang kenal kau ke?kau tak bersyukur lagi duduk kat malaysia yang serba aman ni?tak ada perang,tak ada bencana alam.aku rasa elok pos kau ni kat palestine jela biar tau erti bersyukur.berpijak la dibumi yang nyata dik.lagi satu,bila nak tulis sesuatu dalam blog tu penulisan tu biar tak menimbul kan fitnah pada diri kau,sekarang bila nama kau orang sebut2 dekat twitter dekat facebook dekat blog kau dah tak boleh buat apa apa dah.kau tak boleh nak salah kan blogger lain sebab kau sendiri yang nak malu kan diri kau kat satu malaysia (NEGARA KAU),now aku lagi malu ada rakyat malaysia tak mengenang budi macam kau ni.darah kau tumpah kat sini tapi kau bangga dengan negara lain.cepat cepat la sedar ye wahai ayuni.aku cuma nasihat kan kau je supaya kau tak buat kesilapan yang sama.

SEKIAN- SH

Anonymous said...

"Anonymous November 23, 2012 9:45 PM", rude giler statement ko. aku pun x sker gak ngan K-musics but hey,ko xde maruah ker huh? klau ko ni pmpuan, ko bit**, klau ko llki, then you're such a jerk.

Ayuni ni lak... weyyy... agak2 r. ap yg ko buat ni lglah memalukan. parents and fmily ko still malaysian,kan. ko x fikir diorg ker...
Please laaa... jaga maruah diri, family, agama dan negara. ko wat cmni mcm la haters leh kurg,kan...

Anonymous said...

jom bincang pasal palestine,, :)

Anonymous said...

When you judge someone else, It doesn't define who they are, It defines who you are.

SyA'S fEvEr.... said...

Mati r dorg kene boo ke ape x de nyerr dorg 2 nk tlg ko mse ko dlm neraka..saye pon mnt kpop tp saye mash ade iman agi

maira zulkefliy said...

Proud to be MALAYSIAN. :D

Anonymous said...

Tah apa2 jer..x yah kpop sngt la..sampai fanatik sangt,,,

Anonymous said...

Bab duk boo boo dengan baling tu takpayah kut.Even korang tak minat Kpop pun at least hormatlah diorang.Bayangkan,kalau artis Malaysia buat concert kat Korea then ada orang baling botol kat artis Malaysia,mesti korang marah kan?sama jugak la dengan orang Korea.Think twice.Allah bagi akal suruh fikir bukannya buat benda buruk:)

Anonymous said...

selamanya bangang abadi .

Anonymous said...

Kalau kita minat sangat lebih baik kita doakan untuk kebaikan orang yg kita minat. Bagi saya itulah cara yang paling besar untuk kita tunjukkan rasa minat kita kepada artis tu...

Anonymous said...

sewel ke mamat tu.....setahu aku perempuan jek biasa suke KPOP...not PAKCIK TUA......klau ske sgt kpOP PON takyalah saaaampai...babitkan MALAYSIA ni...ehhhh bodOH and POYO lah.....

Anonymous said...

Assalamualaikum..
Isu kumpulan artis Korea Vixx & Nu'est di-boo dan dibaling barangan ni memang saya tak berapa tahu..
Tapi isu ni dah makin besar .. siap trending dekat twitter bagai mengalahkan isu Gaza pulak..

Pada pendapat saya.. pihak anti-kpopers yang mem-boo dan baling barang dekat artis kpop tu memang salah.. tindakan mereka dah menunjukkan yang segelintir rakyat Malaysia ni 'no manners'.. Banyak cara untuk menzahirkan kebencian.. Mereka datang sebagai tetamu jadi kita patut hormati tetamu..
Islam pun mengajar kita menghormati tetamu walaupun tetamu itu adalah musuh kita..

Bagi pihak kpopers pulak.. mereka juga salah.. sebab nampak sangat ketaksuban mereka pada artis.. minat jangan sampai memuja-muja.. Tak boleh ditegur sikit dah melatah.. Ambil masa.. muhasabah diri ye wahai kpopers sekalian.. berapa banyak masa anda habiskan untuk kpop dan berapa banyak masa anda habiskan untuk Allah..

Isu Ayuni ni.. tak perlu la nak bashing2 dia bagai.. Tegur cara baik.. Nasihat dengan baik.. bukan tegur cara kasar2.. macam mana orang nak terima nasihat kita kalau nasihat kita tu mendatangkan kemarahan dia, mengeraskan lagi hati dia.. kan?

*Yahudi laknatullah hanya meletakkan satu titik bagi mengalahkan umat Islam di Malaysia iaitu setitik hiburan.. renung-renungkan dan selamat beramal..

#Jom sama-sama trending "SAVE GAZA".. InsyaAllah usaha mempertahankan Islam ni akan diberikan ganjaran pahala oleh Allah. Amin :)



Anonymous said...

Salahkan 8tv lah :)

For Ayuni I feel you. You are just too mad and I don't think that you're so damn serious about this.

Dan sebenarnya memang malaysian ni agak kurang hajar dan tidak beradabnya. Oh MALAY lah terutamanya. Semua benda nak digaduhkan.

Aku minat kpop tapi bukan fans of these two groups. But I respect them!

And one more thing, Sam bunkface is just being over the top gitu. He said " if you're a fan of us you should be aware of the last perfomance" and even masa dia menang rockstar award ke apa tak habis-habis nak higlight kan pasal rock and roll. Dia yang start provok.

And penonton pun agak silly. Boo tak tentu pasal. Masa band melalak tak ingat dunia, kpoppers pun enjoy je takde boo boo ni. Memalukan sungguh.

The thing is easy, even if you don't like something you should just respect them. Then the world is in peace.

Kalau tak tweet or blog pasal GAZA dan agama tak bermakna seseorang tu tak peduli.

ayaaaaaaaa said...

Assalamialaukim. Korang faham tak kenapa ayuni marah sangat semalam? and korang faham tak bukan ayuni sorang jea yang marah. all kpoppers from Malaysia marah and malu dengan perbuatan SOME of Malaysians yang baling sampah and boo-ed Vixx. Kpop is now worldwide. korang tahu tak kpop fans is all around the world. and semalam benda ni dah masuk dalam forum allkpop. yang mana semua orang boleh baca betapa kurang ajar dan beradabnya orang Malaysia. Korang tak malu orang labelkan kita kurang ajar? sebab ni lah ayuni marah sangat sebab malu. Pandangan orang lain dekat Malaysia dah serong. Tapi dia just ikut emosi untuk tukar warganegara. Thats it! I'm done!

Anonymous said...

Assalamuaalaiki ayuni..fanatik yer kat korea?sy pun minat korea jgak k..mmg sgt minat~sy xsuka kat orang yg xmnat korea..but,when i heard ur story,gosh!what the hell wif this girl?kalo muka cantek xpelar nk mngaku rkyat korea ke miss malaysian ke..ni x?maaf,itulah my 1st impression..sy ni cums hamba Allah yg lmh..xdpt lari dri buat dosa..tolongglah!tolong jgn fanatik sgt..why u love them that much?smpai hina malaysia?b'syukurlah kau xdilahirkan kat palestin or ngara yg ditindas..lhir kat sna ok jgk..insyaallah syahid..
artis korea tu islam ke??org bkn islam masuk neraka ayuni!ko nk ikut diorang masuk neraka??just go ahead kalo dh sayang sgt..
harap hati ko akan terbuka lah..
aku rasa nk muntah baca apa yg ko tulis dlm twitter tu..kpoppers konon..aku pun kpopers!!
aku harap xjdi macam ko..a'uzubillahiminzalik~

Anonymous said...

jae suk nk dtg ke? Ehh , jgn la di0rg buat gtu.

Tyra said...

Haters,jgnlh memalukan dri sendiri&agama,please..,Korang buat cmni mmg memalukn negara,tau x..Skrng cbe korang check Malaysia ranking ke brpe dlm rank negara yg no manners..,Kte ni negara Islam,tnjukknlh keislaman tu skit..,Nk tnye,ade x mne2 mazhab yg tlis orng non-muslim layak utk tidak dihormati..??come onlah,drng tu tetamu..jgn malukn negara please..,Islam ni indah but d'sbbkn s'setengah orang yg x belajar adab dlm Islam ni lah yg mencacatkn keindhn islam d'mata dunia..,Most important is,bnde ni sume berlaku di Malaysia,negara Islam yg gah di mata negara islam yg lain..yg aq pling pelik,bkn orng cina yg x beradab tu but,orang Islam..,btw,aq x plik klw 1 hri nti orng2 Malaysia yg dtg ke negara korea utk perform/do something else d'boo (terutamanya Korea) coz' what you give,you get back..igt,kte ade seorang orng Malaysia yg sdg menaik d'mata dunia (Yuna),jgn disbbkn korng,die ssh nk crik mkn..., remember something,Every action we make,we bring our family name,our country name and most important is,our religious name..

Ayuni ni lark...pleaselh jgn nk malukn dri sndri..sye sbgai kpoppers x delh smpai nk buang negara..,Lainlah klw awk ni b'drh kacukan+d'lahirkn di sana+x de IC Malaysia..,Bersyukurlh kte ni d'lhirkn di negara Islam yg aman..,Kte tau baik bruk negara sndri drpde Korea yg kte sndri x tau baik bruknye..sye un mmglh mnt kpop but,sye tau bts sye..lgpn,x ptot klw nk buang Malaysia serta slruh rakyatnye psl kes at "Shout!Awards" tu..bnde ni bknnye slh sume Orng Malaysia,slh haters je..,bnde ni tlh menyebabkn rmai orng mrh&x puas hti dgn ayuni..,act,statement ayuni ni dh membuatkn orng berfikir yg Kpoppers ni mmbwk kesan bruk...tlg lh sdr&start bsyukur..nk kte fanatic,sye un,ok2lah fanatic nye smpi bli album&merchandise bgai but,jgnlh smpi nk buang negara..,nk mrh un agk2lah,fkir dlu klw nk wat something..,

Admin un,tlg fkir2kn blik statement "anonymous November 24, 2012 12:46 AM" yg ni ---> "To admonish your brother in private is to advise him and improve him. But to admonish him publicly is to disgrace and shame him."

Anonymous said...

kne b0000oo000!!! hakhakhak! tu lah...datang sini nak tergedik2!...tuh makan dye....

#peace yaw!! Vm ^_^

Anonymous said...

rasanya, pasal adik yuni ni.. jgn la hentam dia.. dia msh bdk2, bg la nasihat ke apa ke.. ni dok hentam2.. tkkn ni yg kita nk tnjuk yg budaya melayu mcm gini kot. plus kita ni berAgama ISLAM. nasihatlah dgn sbaik2 tguran, itu lbh baik..
dan kepada haters K-POP ni... klu korng ni benci sgt k-pop ni,itu hak korng, tp kita ni tgh mnunjukkn Malaysia di mata luar, k-pop ni rmai fans so bila jd mcm ni... tkut2 negara2 lain pon dok kutuk rakyat Malaysia.. yg prangai mcm ni..
kita pon ada artis yg perform kt luar negara, cth shila.. so agk la kn apa prasaan kita bila shila kena boo kt negara lain ? yg peminat k-pop tu biaq p depa la nk minat k-pop itu dh minat dorng.. kita pon msing2 ada minat masing2... apa2 pon kita kena tunjuk akhlak yg baik wlupun di dpn org yg kita tk suka ok.. Peace..
oh btw saya ada trbaca sblm ni, yg artis k-pop sgt suka rakyat Malaysia sbb rakyat Malaysia sgt sopan and fans dia tk trlalu fanatik mcm negara lain, so kita persembahkan lah akhlak kita yg trbaik ya tk kira la artis korea or mana2 je :)

nia said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

X luak pun klau budak ni x nak jadi rakyat Malaysia. Biar la dia. Malaysia x rugi ape pun. Org negara lain sibuk nak jadi org Malaysia. Hhehe...

fuzzy_wuzzy77 said...

cri publisiti murahan..u sick girl!!

atika said...

aini mungkin x faham..maafkan dan terangkan..bukankah itu fungsi orang yg faham

Anonymous said...

Bagi aq kalau dia nk buang kerakyatan aq x kesah sbb Malaysia x memerlukan rakyat mcm tu dan lagipun mcm orang korea suka sangat dekat Ayuni tu @@'

Anonymous said...

maybe semua orang ada pandangan masing2, bukan saya nak menyebelahi mana2 pihak. tapi memang tak patut artis Korea kena boo.. kita kan ada adab sopan. kenapa perlu di boo? mereka hanya dijemput membuat persembahan. kalau nak, salahkanlah penganjur. memang nama malaysia dah buruk. saya pun setuju, jika ini just award untuk local, x payah jemput artis luar. ini la puncanya. orang yang dtg, bukan semua kpoppers. lain la kalau concert berbayar. memang sume yang pergi kpoppers. and xmungkin akan di boo.. tolong la penganjur, fikir tentang ini semula..

Anonymous said...

Kalau benci sangat-sangat dengan orang yang baling blablabla tuuu kenapa nak babitkan MALAYSIA? perlukah awak jadi korea sebab korea negara yang cantik blablabla tuu ? korea bukannya Islam pun. :/ Saya tak fahamlah. Lagipun benda tu konsert je kan. Bukannya apa-apa pun. Haish.. jangan disebabkan diorang tak sopan blablabla semua tuh awak nak buang diri jadi rakyat malaysia.. fikirlah sikit parents awak yang lahirkan awak kat malaysia ni.. bersyukurlah jadi anak malaysia dan agama islam yang suci ni..

Anonymous said...

Well, aku rasa tak patut pon sesetengah org tu baling2 barang kat kump kpop tersebut. Memang macam takde manners. Tapi nak wat camana? tak semua org boleh terima kpop. But at least org M'sia jagalah adab sikit.

Dan Ayuni ni plak, sedih aku tengok. Fanatik sgt. Perlu ke nak buang kerakyatan ni semua. Konon nak hidup kat Korea kau tu dah pernah jejak kaki ke blom kat sana? Cam yeye je sana pon bgus sgt

Syasya Najwa said...

yea, aku admit yg aku pon one of the kpoppers.. tpi aku xdelah mcm kau, ayuni. Asal kau nak kutuk Malaysia sampai mcm tu skali?? Truk sgt ke Malaysia ni? Malaysia ni lah tanah tumpahnya darah kau. Kau nak sgt jadik Korea? pegi beli cermin dulu, k?? Ko ckp brita cmtu cpt trsebar? Brita kau kutuk2 Malaysia ni lgi cpt trsebar! SHAME ON YOU, Ayuni! Aku tau tu sangat bodoh.. so, simpan sikitlah kbodohan kau tu.. jgn lah tnjuk sgt yang kau tu bodoh.. x psal2 jdi bahan.. muahahaha! >:D

cekott_nazih said...

yeah ayuni memang salah sebab nak tukar kwrgnegaraan dia tu. but still, that people yg pergi shout award tu supposed nya jaga attitude. group tu datang nak cari rezeki diorang. tak buat salah apa pun. and kalau yg certain people tu tak suka sangat time diorang perform, buat tak tau sudah la. tak perlu rasanya nak buat perangai kurang sopan tu. kalau nak jugak, pi serbu organiser shout award tu. bukan group kpop tu. we Malaysians spatutnya layan tetamu dengan baik. bukan ke Malaysia ni negara yg ada adat and adab? kita kenalah juga jaga nama baik negara kita. it's our pride okay. tu je kbye.

fatien said...

brr..dik..fanatik terlamapu tu dik..kalau ye pun marah,x pyah lah smpai kutuk2 malaysia..mmg lahh ade rakyat malaysia yang salah tapi x perlu lah smpai nk buang kerakyatan tuh..kau ingat lepas kau buang kerakyatan tu,hati kau puas ke?..dik..mak ayah kau orang malaysia tapi kau x mengaku malaysia pulak..nanti kalau kau betul2 kena buang kerakyatan macam mana?..menangis mak bapak kau dikk..silap2 hari bulan,rakyat malaysia pun da x nak terima kau lagi dikk..nak mengaku kau ni bekas rakyat malaysia pun rase malas dik..nak minat tu boleh tapi jangan lah sampai abaikan negara kelahiran kau dik..walaupun kau buang kerakyatan berapa kali pun,hakikatnya kau tetap rakyat malaysia asalnya..sedih aku tengok kau..FANATIK TERLAMPAU..

Anonymous said...

BENDA NI TERJADI DISEBABKAN HATERS SENDIRI. CUBA KALAU HATERS TAK BOOO. ADA TAK JADI MACAM NI ? CUBA KALAU HATERS TAK BALING BAGAI-BAGAI TU ? ADA TAK JADI MACAM NI ? SEMUA BERMULA DARI HATERS. POKOK TAKKAN BERGOYANG KALAU TAK ADA ANGIN. KPOPPERS, PULAK YES, PUN SALAH SEBAB TERLALU MARAH. BILA ORANG TERLALU MARAH, DIA AKAN BERTINDAK IKUT SESUKA HATI DIA TAK FIKIR BAIK BURUK. INILAH TERJADI KEPADA ADIK AYUNI. LAGIPUN DIA TERLALU MUDA. BARU 13 TAHUN. KITA YG LEBIH TUA DARIPADA DIA PATUTNYA NASIHAT. BUKAN BASH DIA. INI KE SIKAP ORANG MALAYSIA ? SAYA SUNGGUH KESAL. SANGAT KESAL. DIA TERLALU MUDA UNTUK TERIMA SEMUA NI. DI BASH RAMAI ORANG. DI HINA RUPA PARAS NYA. KERANA AMARAH YANG MELAMPAU. DARI MANA DATANGNYA AMARAH ADIK AYUNI ? DARI HATERS JUGA. RUPANYA PARASNYA ALLAH YANG MENCIPTANYA. SIAPA KITA NAK MEMPERTIKAIKAN KEJADIA ALLAH YANG CUKUP SEMPURNA ITU ? CUBA BAYANGKAN KALAU ADIK AYUNI TIDAK MEMAAFKAN ORANG YANG BASH DIA. TAHUKAH ANDA, DIA AKHIRAT NANTI, ANDA TERPAKSA MENCARI ADIK AYUNI UNTUK MEMINTA MAAF. FIKIR-FIKIRKAN LAH. KITA TIDAK BOLEH SLAHKAN DIA 100% SEDANGKAN PIHAK LAIN JUGA BERSALAH. SEBELUM ITU, ACC AYUNI DI TWITTER SEMUANYA FAKE ! ASSALAMUALAIKUM.

Anonymous said...

apa2 pon kita septutnya xbole la layan tetamu mcm 2..kalau xsuka sekali pon jgn la sampai nak boo bebagai.. sekrg nama mlysia dah tercemr sebb xreti nak hormat org luar .. mana letak "budi bahasa budaya kita"
entah2 lepas nei dah xdak artis luar nak dtg wat show kat sini.. sebab apa? sebab diorg takot dapat layanan yg sama..

and pasal ayuni mungkin dia terlalu marah dan wktu tu dy xdapat kawal kemarahan dy..
memg ayuni salh tpi jgn salahkn dy 100% ..
dy cuma nak lepaskn kemarahn dy aja...

famizah said...

Ayuni tak patut lepaskan marah dengan patut buang diri dari Malaysia negara yang aman semata2 untuk dunia tidak beragama islam dan tidak tentu aman nya . . Malaysians pun sepatutnya sopan lah . . Kalau dah tak minat dengan 'guest' tu , tak payah lah nak tengok . . Seluruh dunia tahu Malaysia tempat yang cantik , tapi rakyat nya ? Come on guys . . Don't be like that . . Ayuni pun jangan lah sampai nak buang Kerakyatan tu . . Cukup senang dah tu tinggal kat Malaysia dari Korea ? Tak tentu kau ade rumah and tempat tinggal kat sane ? Kau nak tinggal dengan AHli Kpop kau ? Bagus klau diorang nak . . Fikir lah , ayuni . .

Anonymous said...

Nak up . Bia je . Makhluk akhir zaman . :O

Anonymous said...

tp ade betul jugak kata dia tu, kita kena jaga imej negara, cuma mesej Ayuni tu mungkin makan dri sndri bila dia cakap dia not malaysIAN. maybe. doakan dia je. patut diberi bimbingan bukan kutukan. :)

Anonymous said...

Maafkan dia .. Manusia tidak lari dari melakukan kesalahan ..

Anonymous said...

betul tu... aq pun peminat k-pop tapi x de la smpai nak buang kerakyatn....
mcm bodoh je...hehehehe
aq sikit punye bangga lah jad org malaysia ni lahir kat malaysia dia leh senang2 nak buang keraktyatan...hehehhe patutnye dia tu dilucutkn kerakyatan pastu kena buang negara hahahapadan muka :P

Anonymous said...

huk aloh..entah apa2 je bdk ni..tetiba nak jd korea..nak sangat pi korea kan..pi lah sana. jangan nanti satu hari ko ada masalah kat korea pastu mintak tolong ngan kedutaan malaysia mintak bantuan amik ko kat korea sana tu sbb xcukup makan la, apalah..mmg time tu ko tunggu lah apa yang patut ko dapat..ko tu pun yang fanatik sangat kat k-pop apa hal?ada dia bg ko nasik ke?ada dia bg ko duit jajan ke duit yuran sekolah ko?pastu ada dia bg nasihat suh pegi belajar agama islam dulu ke apa ke?ada dia ingatkan ko tentang akhirat ke?apalah ko..ada otak tu fikir sikit..Allah bg akal suh guna, bukan simpan kat lutut..

Anonymous said...

Weii , aku nak tegur sikit memang lah dia salah and maybe berdosa sbb dye buang kerakyatan dye sbb fanatik ngn kpop tapi bkn ke maki and mengutuk jugak amalan yang boleh mendatangkan dosa ? So , kiranye kite yang tengah komen niy pon berdosalah sbb asyik nk maki dye and jaga tepi kain dy .. x gitu ?

Anonymous said...

Eleh minah ni . Dulu time tadika , ko jugak dok beria masok koir nyanyi lagu patriotik , lukis bendera malaysia n tulis kat tepi tu , " ILOVEMALAYSIA And Im Proud To Be A Malaysian " .. Ntah hape hape .. Ko jangan nak nipu aku weh .. Aku kawan ko duluu .. Tapi skrg , ishh .. Malu pulak aku nak ngakuu ko kawan .. Al-maklom laa , BUDAK KOREA , NE LAYAK KAWAN NGAN ORG MLAYSIA CAM AKU KANNNNN ..

RaeMy RazOr said...

Bak kata Kump. Balas maharaja lawak "budak baru nk Up...."

Anonymous said...

maaflah cik ayuni..saya nak tego awak sikit..harap2 awak baca nasihat saya ni..awak kena ingat asal usul awak..jangan sebab pengaruh k-pop yang tak tau hala tujunya ni lebih baik awak tumpukan pada kehidupan dan masa depan awak..k-pop ni yang pastinya bukan budaya kita..bg yang non-muslim tu xde masalahla..tp bg kita yang muslim ni, apa tujuan kita nak menyokong k-pop ni..yang pastinya hiburan saje dah cukup melalaikan..apatah lagi dengan konsep pemakaian diorang..ye, mungkin ada yang berkata, hiburan di Malaysia pun dah cukup melalaikan..tp sekurang2nya, janganlah kita menyokong dan menambahkan lagi kelalaian kita pada hiburan..cukuplah dengan hiburan di malaysia saja..xperlu lah dengan kehadiran artis luar yang banyak merosakkan akhlak kita..bukan niat nak memaki awak, tp awak sedar tak yang awak sendiri merelakan diri awak dimaki dengan penulisan awak tu..ok..setakat ni sahaja..kalau awak masih lg berkelakuan menjengkelkan, saya akan berusaha untuk menulis sepanjang2 nasihat untuk awak..:p

BlUekisSe sUkEr kArTooN said...

nak mintak maaf pon .. minta maaf je laa at nuest/vixx tu .. tapi jgn laa sampai kutuk negara sndri .. cm mne pown ko suke negara korea tu .. ko da pown tlahir at malaysia ni .. (ie mcm ko x suke mak pak ko .. tapi dieorng da pown jdi makpak ko ..cm ne ko x suke makpak ko pown .. ko kne respect ie .. sikit pown jdi laa..smapi ati ke ko ckp nan makpak ko .."mak x nak jadi anax mak lagi .. nak jdi anax orng korea .. benci mak ..malu ade mak cm ni " bole ke ?)
=minta tolong hantar bende ni at PM ke .. ap ke .. biar dia kne saman sikit ..

Anonymous said...

X sume artist kpop dri hjung rmbut ke hjung kaki palsu,k..

Ade yg smulajd cantek..

always be mine said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Mcm boleh idup je kt korea tu
Malaysia ni ok ape?
Syukur lah ape yg ade

Anonymous said...

Aq rase klau diorang x dijemput nk dtg kshout award tue,diorang pon x hamak la nk dtg malaysia.. Jge mlot tue ckit yer.. Ko tue tules camtu x gedik?

always be mine said...

so bajet ..... ni lah orang yang tak pernah rase bersyukur ....dia tak tau .. negara asing tu lagi banyak bala ! sengal tahap ngaban ... ish3 ...
tak payah nak fanatik kpop sangat lah ayuni ...
kau dapat apa ..? bangga2 kan kpop tu ... ??
aku pon minat gak ..biase2 sudah ... kau tak fikir ke ,apa pandangan orang asing terhadap WARGANEGARA MALAYSIA yang macam kau ni????????dengan sikap kau yang mcam ni ... tak payah nak dok hina sangat MALAYSIA ni .... mase kecik2 dulu...dok nyanyi jugak lagu2 MALAYSIA kan ?
so sedar ..kau tu siapa ? ok ... take a note AYUNI .....
better ..be your self ;3

YANG KORANG PERGI BALING2 SAMPAH KAT ARTIS KPOP TU? APAPASAL ? HORMAT LAH ..KAN TETAMU TU ..DALAM ISLAM PUN MENYURUH AGAR KITA MELAYAN TETAMU DENGAN BAIK KAN ? SO .. WHY ? TENGOK KAN DAH .JADI KELAM KABOTT.. BIKIN MALU SAJA ... KALAU DAH TAK SUKA TU .YANG KAU PERGI MENYEMAK KAN DIRI TU KENAPA ? TAK PAYAH TENGOK ...KALAU NAK TENGOK SETAKAT DENGAN NIAT NAK MALU KAN ARTIS KPOP TU ..BETTER TAK PAYAH ..TAK BAIK LAH ... TAK MATURED LANSUNG ! brr ~

Anonymous said...

ada jugak mangkuk2 ni nak backup budak bangang ni. kepada ayuni bodoh: pegi jadi orang korea makan babi tu..ko tak ngaku orang malaysia pegi mampus la asal lak ko nak guna bahasa melayu dalam blog sampah ko tu. woi mangkuk2 yg backup dia tu pegi makan tahi la korang tak yah la nak buat baik sangat nk tunjuk korang tu bagus sangat aku dah bosan ngan perangan meleis yg baik bermusim ni. kepada ayuni..pgi masuk korea makan babi tu. ko memang tak layak jadi orang malaysia. jadi kapir lahanat mcm dorang lagi bagus utk kau. PTUIH

always be mine said...

weyh AYUNI sengal ..kau pergi tukar sekarang nama MELAYU kau tu kepada nama KOREAN kau tu ... batak sangat kan nak jadik minah KOREAN ... kalau kau pergi korean pom ..belum tentu artis2 kpop tu kenal kau ..kau tu je yang over ... gebang sangat hidup ... nak maki2 MALAYSIA ,, orang BASH kau ..tau pom nak marah kan ? bengong ..hak tiuhh :p !

Anonymous said...

kalau dia nk tukar jadi korean pun , nak ke korea terima dia ? ? ? ?

Anonymous said...

sengal biawak punya budak. aku harap ko ni bdk tak abis sekolah supaya aku faham ko ni tak matured lg. tapi kalo ko serius nak tinggalkn Malaysia, ni info yg ko perlu tau pasal korea selatan :- 1.bukan negara islam 2.makanan halal payah cari 3.harga barang super mahal 4.kes buli tempat kerja n sekolah menjadi-jadi 5. tekanan hidup tinggi sampai byk bunuh diri 6. artis k-pop yg ko puja2 tue majoritinya pernah jadi hamba sex untuk berada di tempat diorang sekarang( ada yg bunuh diri sbb rasa hina sgt) dll. kalo ko nak tau ustaz azhar idrus pernah kata something pasal K-pop nie, jgn lepas ko tgk video UAI ko murtad plak sbb x leh terima pendapat ulama. orang lain bermati-matian menyeberang lautan nak jadi rakyat malaysia. ko nak kluar. bodoh2. muka mcam nepal ada hati nak jadi rakyat malaysia/korea.

always be mine said...

hakhakhakhakh ! tak kutt ???? sebab dia tu .. lain daripada yang lain ..hakhakss xD
dekat twitter pom BERBAJU KURUNG SEKOLAH .. KOREAN lah sangat kan ????minah KOREAN pakai mini skirt kt sekolah ,..kau tu ..sedar sikit ..pakai baju ape ! wekkkkk ...
no phone ... daftar MALAYSIA jugak .tu pom tak sedar2 lagi ... nak kpop bagai ....terima lah seadanya wahai AYUNI ~,~

Anonymous said...

kalau korang mampus pun korang ingat korea yu ker nak solat kat korang..bodo brtul kpopers ni..sedarlah jangan dok perasan sangat..kalau kau nak tahu org korea gelarkan orang2 kita ni south east asians BROWN MONKEY sebab kulit kita tak berapa nak cerah cam diorang..yang korang dok gila tergedik-gedik dok defend korea tu pehal..aku pun minat kpop jugak dr 2012 tp taklah over cam setengan-setengah korang ni...

always be mine said...

orang nepal,banglha,indon dan lain2 ..sanggop jadi kuli kt MALAYSIA ni semata-mata nak carik rezeki n cari tempat perlindungan kau tau tak ??otak apa lah kau ni hah ?? tak leh nak pikir mana yang baik ke buruk ke ? buat penat je parents kau berhabis duit nak hantar kau pergi sekolah pandai2..tapi ...sengal tahap ghaban ,,,orang macam kau ni ..baik dok dekat israel sane ..biar kene tembak n boom je teross ... kalau hidup dah tak tau nak bersyukur dilahirkan di negara yang aman ni ...

Anonymous said...

umo bru 13 de ati nk tkr krkyatan..layak ke dik oii??mkn mnm pn mk bpk y tggng lg xsdo dri..ko nk g duk kt korea sgt..g lh..xde org nk lrng pn tp mmpu ke ko nk hidup kt sne??de umh ke u ko kt sne t??klu stkt ckp je bek xpyh r..ko smpn jelh angn2 2 smpi ko da mmpu hidup sndr t bru r ko ckp smle nk g duk sne..nk msk jamban klia pn mnx dwt ngn mak de ati nk bli tket kpl trbng nk g sne..

always be mine said...

hmm biase lah ..budak baru nak up ... kesian ~aptb aptb aptb aptb aptb ~dah apa lagi.. pergi lah beli tiket sane kt klia ..dok lelame kt korean sane ... tk yah nak sebok2 balik sini lagi ... kiteorang kan terok ... tak cantik n hensom cam artis2 kpop tu .... kau kan cantik cm korean :3.
mampu ke nak sara hidup kt korean ? nak beli rumah semua ??? LOL--'

vegapunk said...

mke mcm haram jadah de ati nk jd org korea..g cermin dlu mke 2 bdk xsdo dri nk mmpos..

Khairi Fahmi said...

ko skunk nieh ad kat Malaysia agy ke? Klau ad di sila kn keluar skunk k... ko kan bkan owg Malaysia ko owg Korean ue... x payah la nak bgga sgd kat ngara korean tuh ko dux sane nk mkn ap, pasir!!... bodo.. klau nk sgd kat kpop sume ue,,, pegy dux sane jgan sesekali ko pijak kaki kat Malaysia..... bsuk punye org...

Anonymous said...

haa..kan dah kena kutuk abis2an..jangan plak nak kuar uma malu pasni..ni lah akibat kalau buat sesuatu xnak fikir dulu..aku dulu masa sekolah xde la plak macamni..setahu aku, masa aku sekolah mmg xada masa nak fikir artis2 ni..yang aku tau mak n abah aku yang susah payah beso kan aku..dan bukan artis2 ni yang bg aku suma tu..jadi moral of the story, ko tengok dulu asal2 usul ko tu supaya ko xlupe bumi yang ko pijak..sekolah ko pun masih lg xabis, SPM pun kena amik kat malaysia, ada hati nak jd Korea..mmg mimpi ngeri arr kau bile ramai org hentam kau..

Lily said...

North Korea da la komunis lak tuh! ! Pdn mke! !

always be mine said...
This comment has been removed by the author.
always be mine said...
This comment has been removed by the author.
always be mine said...

eh kau tk pikir ke malu keluarga kau ..disebabkan kan atitude kau yg tk beberapa nak elok sangat tu ???ee ..malu nye >.< ..malu gler doe ,,korean2 ... kau mati pom sape mandi kan ? sape kapan kan ? sape gali lubang kubur kau tu ? sape yg doakan kau kalau bukan ORANG ISLAM dinegara MALAYSIA ni ? nak harapkan artis kpop kau tu ..memang tak lah .. diaorang kapir ..ape tau ..nak hina2 konon ...amek kau kene BASH ramai2 .. seronok dapat publisiti murahan ?

HaCk NeveR EnD said...

Admin yg tulis ni pon cari publisiti murahan , hampeh , ko tulis bende ni ko dpt ape ? x dpt ape-2 pon , ko dpt dosa free-2 je ade la , lagi 1 kenapa susah sgt nk hormat org luar ? korang yg x hormat tuh mesty xde didikan mak bapak , kesian mak bapak korang lahir kan korang , admin baek tutup je post ni , jgn nk bukak aib orang , nnty dekat akhirat , Allah SWT pulak yg bukak aib admin , tunggu je la :)

Anonymous said...

haha awak lah bodoh sangat cik ayuni , awak agungkan sangat kpop tu buat apa ? dia bukan kenal awak pon :) tolonglahh , igt tuhan pandang ke awak dgn mnjd wkil rkyt mlaysia yang konon mintak maaf tu ? STUPID THING LAH AYUNI !

nurinazifa.blog said...

ayuni tuh budak lagi.. well, manusia biasa takkn terlepas dari buat salah & silap. maafkan jalah dia. ni prjalanan hidup dia, dia dah buat salah, mungkin dari ksalahn ni dia akn prbaiki slah dia. btw, mmg x elok boo & balg smpah mcm tuh kat org luaq. ni mnunjukkan budi bhasa dan budaya ngara kita. x best mcmana pon, tak baik bt mcm tuh. dia brsalah, kita pon brsalah. kita trlalu byak bash budak yg masih nak belajar erti khidupan. maafkan jalah dia

nurinazifa.blog said...

"Barang siapa yang menutup aib seorang muslim, Allah s.w.t. akan menutup aibnya di dunia dan di akhirat." -H.R Abu Hurairah
#Sharing Ia Caring

Anonymous said...

Korang x rasa ke comment korang mcm tambah dosa sendiri sbb korang kutuk dia?? Biar je la dia tu..budak tgh membesar..if ada org kutuk minat korang mesti korang marahkn?? please don't judge people before you look yourself ok..

DVISION ENTERTAINMENT said...

Salam, bebudak skarang nih dok cite pasal kpop kalah bincang permasalahan hukum dan menafsirkan al-quran. banyak bende lain yg adik2 semua boleh bincang,, ermm bincang pasal kpop leh masuk syurga ke ? hehehe .. meh kita berjuang utk PALESTIN ...

Minat kpop x salah tapi perlu ada batasan, jgn terlalu taksub takut menggugat aqidah kita pula .... hilangkan perbalahan ....

Anonymous said...

no komen. budak ni xkn tulis mcm tu kalau k-pop tu xdiagung2kan kt malaysia. org kuat malaysia pun sokong, ape de hal. tup tap bdk ni bkn kna tndakan pun. susah hidup. walaupun aku benci k-pop, aku tgk gak cte korea. tapi xd lah bagai nk sanjung2. bek kau ni budak mengaji. series mcm cibai.

Anonymous said...

assalamualaikum aku nak cakap satu je,lantak la artis KPOP tu nak kena baling botol ke,kena baling sampah ke,kena baling taik pun tak apa... KPOP ni melalaikan je.korang tak perasan ke yang budak remaja sekarang terlalu taksub dengan KPOP?tak payah nak buat baik sangat dengan kafir.UAI pun ada cakap kita boleh kutuk apa yang Allah kutuk.KPOP tu bukan kafir ke?so why not if kita nak booo diaorang.yang asyik menyebelahi ayuni tu tolong lah ye,fokus kepada agama bukan KPOP,LOLIPOP bagai ni.ok byebye.

Anonymous said...

pada sesiapa yg minta admin tutup post. saya harap admin jangan layan. kita kena bgtau org ramai nak2 bdak mentah tntang benda yg penting mcm agama, bangsa dan negara dan semestinya bukan k-pop. kita cakap baik2 tak nak dengar sehinggakan sanggup keluarkan artikel bodo menghina negara tempat lahir sendiri. sekali lagi saya katakn JANGAN TUTUP POST NI

Anonymous said...

betul tu KPOP melalaikan.tengok la dah bpe rmai bdak islam sanggup hina negara,hina org2 kt malaysia gara2 KPOP...... (Kamen Rider)

Anonymous said...

betul betul betul...admin xmalu kn die pn..die yg malu kn dri sndri tulis mcm 2 kt blog...admin JANGAN PADAM POST NI!!!! dgr citer bukan dye yg tulis mcm2 kt twitter,dye ckp ade org gnew gmbr ngn nme die...korang cye ke?kalu tuw bkn die knp die buat acc twitter nme lbih kurang sme mcm twitter yg die ckp owg fake gmbr die tuw???nie smue helah die jela na kejar HOT....

Anonymous said...

Lolz. Semua orang buat salah, takde sape yang sempurna dalam dunia ni. Kalau korang marah sangat2 mesti korang pun akan jadi macam ayuni ni jugak (segelintir) Macam dia kata nak buang kerakyatan. See, korang dahh bash2, maki2 dia. K-pop melalai kan? Lahaii~ Sebab diri korang sendiri yang membuatkan benda tuh jadi lalai. Setiap orang ada minat nye tersendiri. Jadi biarkn jelahh dia nak minat apapun. Dia ada cakap ke yang dia tuh fanatik k-pop buat dia lalai? But, macam mana korang tau ye? Kalau nak tuduh jangan sembarangan. 'Fitnah itu lebih besar daripada membunuh' (surah al-baqarah ayat 191) Seriously, memang kurang hajar sape yang baling benda2 tuh. Kalau benci pun dengan persembahan diorang, tak payah sampai nak baling2 barang. Contohnye, kalau diorang baling sampah dekat orang yang korang sayang, korang mesti marah sangat2 kan? Macamtuh lah diorang rasa. And, kalau nak nasihat ayuni tuh gunalah bahasa baik2, bukannya maki2 dia atau guna bahasa kasar. Bila korang menilai dia, sebenarnya korang menilai sape diri korang yang SEBENAR BENARNYA. Sekian~ EL

Anonymous said...

LMFAO EL EL, siap bawa dalil quran tu, dasyat, takde maknanya fitnah oi, marahkan orang baling sampah kat artis K-pop kesayangannya, terus dia dilalaikan sampai kutuk dan nak tinggalkn negara sendiri. tu tak fanatik sampai lalai ke tu?

Anonymous said...

hitam sial! wakakakakakakaka. mesti pussy dia pun hitam macam negro punya, kekeke.

always be mine said...

whatever ~ tah ape cite lah sekarang budak ayuni tu ???? insaf ke belom ??? i feels so brr ,,,

Anonymous said...

budak2 muda lagi. masih tak fikir panjang. kembali la kejalan yg benar.

Anonymous said...

Kalau admin nk cari dosa dengar la ckp org yg bodoh suh ckp jgn padam post nih , korang nk malu kan org xde guna , jgn pk diri tuh bagus sgt , org yg good-2 nih pon confirm ke 100% msok syurga ? x kafir ? sembahyang 5 waktu ? ade ? cermin diri tuh dulu sebelom ckp , :)
sakai x bertempat , bodoh punye orang ,

Anonymous said...

istighfar banyak-banyak...buat macamni hanya menambahkan dosa sahaja...nasi sudah menjadi bubur..kita sepatutnya berdoa agar perkara ini tidak berlaku lagi dan kita seharusnya bekerjasama bagai aur dan tebing untuk membanteras perkara ini daripada berlaku lagi...Allah tidak suka akan hambanya yang tidak bersyukur atas nikmat yang diberi..kita harus bersyukur duduk dalam negara yang aman dan damai..jangan memperbesarkan lagi masalah ini.. daripada kita marah tak tentu pasal lebih baik kita berdoa supaya orang-orang di gaza selamat daripada kekejaman israel...semua orang tidak sempurna termasuk saya sendiri..fikir dan renungkanlah..sayangi negara kita...sekian.. Assalamualaikum

Anonymous said...

Marah sebab orang baling sampah boleh jadi lalai ke? Kalau sampai tak solat, lupa Allah itu baru lalai. Orang lain pun akan marah lah kalau dorg buat mcm tuh. Memalukan malaysia je.

Anonymous said...

ada jugak malaun yg backup budak nie, saya puji admin sebab tetap pendirian. pada yang suruh admin padam. admin dah jawab dekat artikel kat atas kenapa dia buat post nie. kalau jenis tak nak makan nak cakap macam mana lagikan.

Anonymous said...

"Marah sebab orang baling sampah boleh jadi lalai ke? Kalau sampai tak solat, lupa Allah itu baru lalai" wah wah lalai?
menurut dewan bahasa pustaka lalai bermaksud "terlalu asyik akan sesuatu sehingga terlupa atau tidak sedar akan hal-hal lain"

menurut syara pula " Dalam al-Quran, ayat 179, dari surah al-A’raaf, Allah memberi takrif mengenai lalai:

“Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk (isi) neraka jahanam kebanyakan daripada jin dan manusia yang mempunyai hati (tetapi) tidak mahu memahami dengannya, dan mempunyai mata (tetapi) tidak mahu melihat dengannya, dan mempunyai telinga (tetapi) tidak mahu mendengar dengannya; mereka itu seperti binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi; mereka itulah orang yang lalai.” Dalam erti kata lain ialah tidak menggunakan segala panca indera yang dianugerahkan Allah dengan sebaik-baik kegunaan dan yang pasti bukan sekadar tak solat, tak puasa dan tidak melakukan semua ibadah khas

sebagi penutup, jangan cakap tafsirkan sesuatu ayat al-quran sesuka hati wassalam

Anonymous said...

wei, orang kat atas tu cakap dia lalai bukan sebab marah orang baling sampah kat atas tu, dia cakap budak nie lalai sebab marahkn orang baling sampah tu sampai nak keluar malaysia. cuba baca ayat dia betul2

Anonymous said...

minattttt .harap2 kalau running man dtg tak jadi lagi mcm ni

Anonymous said...

yessss KPOP mmg melalaikan.TV melalaikan.LAGU melalaikan .main alat muzik smpi x solat pon melalaikan jgk :)

Anonymous said...

artis KPOP ke Bangla pop ke .tak kisah lah,artis matsaleh ke ape ,tak yah lah sampai nak baling benda and boo boo kat dorang .buat malu nama malaysia je .tak suka dah lah .diam je. kpopers pon salah tak yah nak fanatik sgt .sedang2 sudahhh :)

Anonymous said...

ha'ah betul betul.aku bukan kpoperssszz tapi aku minat Running Man.Running Man sememangnya best ;D and yeah kalau lah kan Running Man datang,harap2 tak jadi kes baling benda and boooo bagai ni.

Anonymous said...

PRAY FOR GAZA :D

umishi said...

memang betul!!!aku pun minat kpop..tapi takde laa sampai macam budak ayuni ni...tak berfikir panjang langsung budak ni...kau buat mcam ni semakin ramai yang benci kpop...tambah laa diorang benci kpop...yang anti kpop pun satu...apasal korang baling kasut pada group kpop???tmbh BOO lagi pada diorang..korang tak tahu ke apa yang akan berlaku??tentunya ramai peminat kpop akan marah...bkn yang ni jew padahnya...nama negara kita pun akan tercemar...

Leya Eleya said...

Kenapa minah ni gelabah ayam sangat,aq kpopers pun xde la sampai tak mengaku rakyat MALAYSIA.Im proud to be malaysia.Kau ingat diorng mengaku ke ko tu rakyat die.Mesti mak n ayah kau sedyh bile bace ni..Kesian family kau..

Anonymous said...

YaALLAH sampai ada yg sanggup tulis "

Marah sebab orang baling sampah boleh jadi lalai ke? Kalau sampai tak solat, lupa Allah itu baru lalai. Orang lain pun akan marah lah kalau dorg buat mcm tuh. Memalukan malaysia je.
November 25, 2012 1:42 AM " kepada yg komen sebegitu please gy tambah ilmu agama ... tgk ceramah agama bnyak2....gy dewan bahasa dan pustaka kenal maksud "LALAI" dulu bru komen & bakeup ayuni....dah jadi lalai pun ayuni ni....sanggup tu backup kafir.....yang backup ayuni nie pulak konon nye tkut dosa la konon memalukan org....btul la org kt atas tu ckp,ayuni ni die yg malu kan dry sndry....kalau admin ni yg reka buat blog tu yela admin malu kn die....masalahnye tu mmg blog die,die yg create blog tu....dia yg tulis entry tu....so nak slah kn admin pehal lak????bdk2 skg bnyk taktik la nk tingkat kn follower kt twitter....TERBARU budak mengaku xde dara kt twitter....smue tu nk kejar HOT jew la.... bende ni patut disimpan spya blh jdi kn pengajaran untk bdk2 lain....FAHAM tak peminat AYUNI MATOKI sekalian? #TeamSayangIslam

Anonymous said...

saya adalah peminat kpop dan saya tak sokong perbuatan ayuni ni. kite minat takat dgr lagu je. jangan samakan semua peminat kpop mcm ayuni ni. masih ade lagi peminat kpop yang masih sedar akan asal usul. minat hak masing-masing tapi takpayah la nak over sgt sampai nak tukar jadi org korea. terima kasih

Anonymous said...

aku minat jugak kpop neh.... kekadang imagine jd artis d korea nuh.... tp,takde lah smpai nak tukar nationality btul-2 jd korea... brsyukur dah aku dgn apa aku ada..... korea tu cntik pda plastic surgery n makeup jer... klau nk dbndingkan,malaysia lg hebat lah.... negara islam,aman,maju... klau korea? ---oppa gangnam style~ hehh,,buat kau lah tarian c PSY tu.... hahhahaha~

Anonymous said...

aishhh, memang tak bersyukur betul .. kau jd rakyat malaysia patut dah bersyukur dah sebab takde hidup kelaparan, perang perang sume tuh! aku pun minat kpop jugak~ tp, takde la sampai aku nak buang kerakyatan sbgai rakyat malaysia, malah aku suka duduk malaysia. pasal kena boo dgn baling barang tu, aku pun marah.. marah dekat orang yg hadir kat situ~ tak sopan langsung, sbb malaysia kan penuh dgn berbudi bahasa. Artis korea tu baru je puji malaysia negara yg sopan.. tetiba korang buat diorang cemtu?? memang sopan kan ? yang pasal ayuni nih pulak, aku nak cakap satu je =l> KAU BUANG KERAKYATAN DAPAT APE? KAU DUDUK KAT MALAYSIA JUGAK!!

Anonymous said...

wahuahuahua... bodoh budak ni... ingat senang2 ke buang kerakyatan! banyak prosedur la.. huuhuu... hardcore kpopper lah sangat. aku pun kpopper gak tp takde lah smpai sanggup nk hina negara sendiri. excuse me, ayuni, u tak boleh nk mengaku diri u korean! u berangan ek?? u original malay! LOL! korean kalau baca status ko ni boleh gelak mampus tau! ko ignat diorang tu polite sangat ke? ko penah tak bergaul n dudok korea?? ko blum tau lagi camner hidup kt sane jgn nk cakap besar.. berangan je kau ni ayuni... entah2 sekolah lagi kot. mak bapak maseh sekolah kn kau ade hati nk jd south korean nationality? jd komunis kt north korea je lah sesuai ngn kau. bodoh! rugi mak bapak ada anak mcam kau! nk sgt ade mak bapak korea la tu.. malu nk ngaku mak bapak melayu. bodoh budak pompuan ni...

Anonymous said...

well..aq pon minat kpop..tpi bnde alah tu bleh kwal..x kn 24 jam nk ngadap je..x de mse dpn la..tpi aq plikgak prlu ke smpai nak boo boo..bkn artis tu ade slh..slhke diaorng nk cri duit..diaorng pon manusia jgak.kiteorng kpopers..pon manusia..kiteorng pon ade nafsu nkminat ssuatu..korang minat english song kiteorng suke korean song..x de beza kn..lgu jgak kan

Anonymous said...

Memang ramai yang berfikiran mcm si ayuni ni masa peringkat sekolah.
Mereka belum matang dan tiada pengalaman hidup lagi. Bila dah keluar alam yang nyata diluar tu baru dia insaf. Semoga ini semua juga pengajaran bagi kita.

Powered by Blogger.